Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Rijtuig CIWL 2757 van Stichting Stoomtrein Goes Borsele

1

2
NaamCIWL Restauratiewagen
FabrikantOfficine Meccaniche Italiane te Reggio Emilia (I)
Bouwjaar1926
Spoorwijdte1435 mm
StandplaatsGoes
Bedrijfswaardignee, revisie gepland
Asindeling2'2'
Oorspr.eigenaarsCompagnie Internationale des Wagon Lits (CIWL)
Hist. nummers2757
      

Restauratierijtuig Compagnie Internationale des Wagon Lits


Dit luxe blauwe restauratierijtuig komt uit een serie van 25 stuks (serie WR 2749-2773), die in 1926 in Italie is gebouwd en behoort tot de eerste stalen restauratierijtuigen. De 2757 werd, samen met de eerste afgeleverde rijtuigen van deze serie, hoofdzakelijk in Italië ingezet en heeft in verschillende internationale treinen dienst gedaan. Incidenteel kan het rijtuig op het traject Milaan - Genua mee hebben gereden in de “Nederlandse Lloyd Express” die Indiëgangers van Den Haag SS van en naar de haven in Genua bracht, in aansluiting op de boot naar Batavia.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft het rijtuig enige jaren dienst gedaan in demobilisatie- en verlofgangerstreinen van het Britse leger op de routes Milaan – Calais en Villach – Hoek van Holland. Dit waren de langste aaneengesloten ritten uit zijn carrière. In de jaren vijftig reed het mee in de Italiaanse luxe trein “Treno Azzurro”op de route Milaan – Napels, maar ook op routes van de Simplon Oriënt Express en de Rivièra Express uit Amsterdam. De 2757 is zonder noemenswaardige aanpassingen in dienst gebleven tot 1965. Na buitendienststelling is het rijtuig in 1972 verkocht aan een Britse brouwerij die het een aantal jaren als restaurant bij een hotel in Denham bij Londen exploiteerde. Na sluiting van dit etablissement heeft de Great Western Railway Preservation Group het in enigszins onttakelde toestand kunnen verwerven en na een opknapbeurt nog enige tijd stationair op haar lokatie bij Southall gebruikt, waar vandaan het in 2004 bij de SGB terecht is gekomen.


Andere rijtuigen uit deze serie reden vanaf 1927 al op de route Parijs – Amsterdam. In de periode 1928-1939 reed een viertal rijtuigen (2765-2768) na een paar technische aanpassingen mee in elektrische blokkendoos-treinen, aanvankelijk op het traject Amsterdam - Rotterdam en vervolgens in de boottrein Amsterdam - Hoek van Holland. Over een periode van meer dan 50 jaar hebben rijtuigen van deze serie dienst gedaan op Nederlands grondgebied, in de jaren '30 bijvoorbeeld in de “Rotterdam Lloyd Rapide” die Indiëgangers naar en van de boot in Marseille bracht, in de '60-er en '70-er jaren van de vorige eeuw ook in vakantietreinen, zoals de Zon- en Méditerraneo Express en tenslotte in de Intercity-Plus, de laatste binnenlandse dienst waarin een restauratierijtuig van de Wagons-Lits was opgenomen.


In deze rijdende restaurants werden op een heel klein oppervlak, complete maaltijden klaargemaakt op het kolengestookte fornuis. De beide salons, waar de reizigers de maaltijd konden gebruiken, bevinden zich nog steeds in nagenoeg originele staat. De draaistellen zijn nog voorzien van de oorspronkelijke glijlagers.


In 1969 ging het rijtuig bij de CIWL buiten dienst, waarna het naar Engeland! verhuisde. Het heeft jarenlang bij een hotel gestaan in Denham, waar het als een bijzondere pub in gebruik geweest is. Nadat het rijtuig daar niet meer in gebruik was, ging het over naar de Great Western Society. Via een oud-SGB-medewerker kon het rijtuig overgenomen worden. Deze medewerker had het rijtuig opgekocht en heeft het aansluitend aan de SGB ter beschikking gesteld. Nu is het rijtuig in een meer vertrouwde omgeving. Op een winterse dag, op de 26ste februari 2004 kwam het rijtuig aan bij de SGB. Bij de SGB zal het rijtuig eerst geconserveerd worden met een verse schilderbeurt, en enkele kapotte ruiten zullen vervangen worden. In een later stadium zal het rijtuig in zijn geheel gereviseerd worden, alvorens in gebruik genomen te worden. Bij de SGB zal de WR2757 hersteld worden in de uitvoering waarin tachtig jaar geleden de 2765-2768 in Nederland dienst hebben gedaan. Zo kan het rijtuig bijvoorbeeld dienst doen in treinen met blokkendoos-materieel.


(Tekst met dank aan Kees Wielemaker, Remmelt-Jan Oosting en Kees Wijnobel).

Links

Data beheerd door:
Ralph van Meer, email: destoomtrein(a)home.nl
Steef Janssens, email:
Vervang (a) door @, dit is een antispam maatregel.