Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Museumspoorlijn STAR

topobject topobject
Loc TE 5933 (BMAG, 1943) is van oorsprong een Duitse loc Baureihe 52, gebouwd in de Tweede Wereldoorlog. De loc is na de oorlog naar Rusland gegaan en heeft daar op het normaalsporige net in het westen gereden. Daarna is de loc in de strategische militaire reserves beland, en begin jaren '90 verkocht en teruggekeerd in Duitsland. Na een revisie in de werkplaats in Görlitz (D) in 1994 is de loc in 2000 bij de EBG beland en kort daarna bij de WAB, die de loc enkele jaren inzette. Na het aflopen van de Duitse keuringen eind 2002 is de loc medio 2006 door de STAR aangekocht. Na een moeizame reis door Duitsland (warmloper) is de loc op 27 september 2006 in Stadskanaal aangekomen en aansluitend in revisie genomen.Sinds juli 2007 rijdt de loc in de STAR-dienstregeling.

 
Totaal 1829 objecten.