Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Stichting Stoomtrein Goes Borsele

topobject topobject
Loc 3 'Bison', gebouwd in 1928 bij La Meuse in Belgiƫ, onder fabrieksnummer 3292. De loc heeft dienst gedaan bij de Oranje Nassaumijnen, onder voertuignummer ON14. Sinds 1974? is de Bison bij de SGB in bedrijf. Na enkele verschillende kleurstellingen gewisseld te hebben, en een revisie bij BW Meiningen (D), rijdt de Bison alweer enige jaren rond in de op de foto zichtbare 'Bison-rode' kleurstelling. In het winter-/ onderhoudsseizoen 2009/2010 zal de Bison haar rode kleurstelling gaan verruilen voor een nieuwe kleurstelling, onbekend is nog welke kleurstelling het definitief gaat worden. Ook is men druk doende om stapje voor stapje de Bison terug naar de originele toestand terug te verbouwen, hiermee worden de wijzigingen van de ON ongedaan gemaakt, een van die wijzigingen is de kolentender aan de achterzijde van de loc, die dan verwijderd zal worden ergens in de nabije toekomst.

 
Totaal 1833 objecten.