Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Stichting Stoomtrein Goes Borsele

topobject topobject
Deze drie-assige rangeerloc in 1924 gebouwd bij Krupp te Essen (D), werd pas in 1934 verkocht aan de Laura en Vereniging. Daar heeft ze tot 1973 dienst gedaan als 'Julia 3' en onder het nummer LV9. In 1973 is ze verkocht aan de toenmalige Stoomtram Goes-Borsele (SGB), alwaar ze daar in dienst kwam als Loc 6 'Laura'. In 1999 kreeg ze een grote revisie en werd bij de Stoomtrein Goes-Borsele weer in dienst gesteld als Loc 2 'Borsele'. Onlangs werd keteldruk van de loc verhoogd van 12 kg/cm2 naar 14 kg/cm2. Aan het uiterlijk werd er tijdens het onderhoudsseizoen 2007/2008 van de loc iets aangepast. De rode wielen zijn nu net als het frame zwart geworden, met blankstalen wielbanden en drijfwerk.

 
Totaal 1880 objecten.